59159.jpg

Ellens rabarberpaj med smuldeg

28.06.2017 kl. 15:37
Nu växer rabarbern så det knakar! Vill du göra en gott mellanmål eller en somrig efterätt så kan du testa Ellens rabarberpaj med smuldeg.

Ingredienser:

500 g rabarber
½ msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker

Deg:

1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
125 g smör
5 dl vanilj sås


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skär rabarbern i skivor.

3. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.

4. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.

5. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.

6. Fördela degen över rabarbern.

7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.


Serveringsförslag:

Servera med lättvispad vaniljsås.

Lycka till!

Text och foto: Lena Nylund, Karleby 4H