59639.jpg

Botnia 4H utsåg årets Beachkockar

23.08.2017 kl. 09:22
Beachkockarnas premiär hölls en solig fredagkväll i juni på simstranden i Nedervetil. Idén till evenemanget var barnens.

Intresset var stort när vi informerade om programmet i skolorna i maj. Deltagarna fick anmäla sig som ett lag på 4-6 personer. Slutligen hade vi fått ihop fem lag.

Vi hade även ordnat så att vi skulle ha domare som bedömer maten och utser årets beachkockar.Enligt tävlingsreglerna fick varje lag en påse med hemliga ingredienser som de skulle tillreda en grillmåltid av. I påsen fanns kyckling, bacon, svamp, tomat, lök, paprika. Alla ingredienser skulle användas och laget hade 45 minuter på sig. Det fanns också ett ”kryddbord” som deltagarna fick använda sig fritt av.

Måltiden bedömdes utifrån smak, utseende, kreativitet och upplägg på fatet. Domarna såg även på teamets samarbete och hygien under tävlingen. Under tiden då tävlingen pågick intervjuade speakern deltagarna och höll publiken uppdaterad om vad som händer. Vi hade musik i bakgrunden och ett pop up café där man kunde köpa kaffe och bakverk. Vädret var på vår sida och stämningen var på topp.När tiden började ta slut fick kockarna fart på sig att få upp allt på fatet. Domarna var imponerade över slutresultatet och alla lagen presterade mycket jämlikt. Slutligen utsågs det vinnande laget, årets beachkockar blev: Junia Berg, Nicolina Berg, Birk Ahlskog, Nuuti Toivonen och Anton Libäck.

Konceptet med beachkockarna blev en succé och kommer att bli en del av Botnia 4H:s sommarverksamhet i framtiden.

Text och foton: Camilla Särs

65344_t.jpg

På IFYE-utbyte i Schweiz

Mira tog vara på chansen och åkte på 4H:s ungdomsutbyte till Schweiz. Det blev en oförglömlig resa med många fina minnen.Läs mera »
65456_t.jpg

Uttagningstävlingar i traktorprecision hölls i Närpes

Halv åtta på morgonen svänger en bil in på ishallens parkering i Närpes, och en kvinna lastar ur tegelstenar och elrör. Två små barn vandrar förbi med sin mamma och ropar glatt: Mamma mamma idag kommer traktorn!Läs mera »
64371_t.jpg

4H:arna på Kimitoön odlar jättelök

I Kimitoöns 4H har vi som tradition att odla jättelök. Det är en tävling där man ser vem som får den största löken då det är dags att skörda den på sensommaren.Läs mera »
63577_t.jpg

Skytte och bygge av minkfällor på jakt- och viltvårdsdag i Lappträsk

Söndagen den 15 april ordnade Östnylands 4H en jakt- och viltvårdskurs för ungdomar på skjutbanan i Pockar.Läs mera »
60154_t.jpg

Som apa bland trädtopparna

Sele, hjälm och en säkerhetsgenomgång – sedan är du redo att klättra som en apa från träd till träd.Läs mera »
60661_t.jpg

Sommaräventyr - Nordiskt 4H-läger i Norge

Ett gäng med glada finlandssvenska 4H:are åkte i somras på det stora nordiska 4H-lägret till Norge. Sandra, Olivia och Julia berättar om sin lägervecka.Läs mera »
59157_t.jpg

Finlands nationalrätt – rågbröd

Gör du som elever i Nykarleby och gläd andra med att bjuda på färskt rågbröd.Läs mera »
58536_t.jpg

Roligt och lärorikt med 4H-uppgift under sommaren

Samuel, Conny, Arthur och Zacharias, fyra duktiga killar från Kimitoöns 4H, premierades för sina 4H-uppgifter i fjol. Här berättar de om hur det är att syssla med en 4H-uppgift.Läs mera »
58495_t.jpg

Tovning är kul

I Botnia 4H firas Finland 100 år genom att alla kurser har någon anknytning till temat. Läs mera »