60154.jpg

Som apa bland trädtopparna

14.12.2017 kl. 10:36
Sele, hjälm och en säkerhetsgenomgång – sedan är du redo att klättra som en apa från träd till träd.

Karleby 4H och Kälviän 4H-yhditys besökte klätterparken Pakka i Kalajoki. Där finns banor med olika svårighetgrader, de allra våghalsigaste klättrade näst intill trädtopparna! Klättringen är en rolig aktivitet som stärker både självkänsla, balans och motorik. Vilken känsla att våga sig på allt högre banor, och sedan rutscha ner för vaijerbanan! Efter ett par timmars klättring smakade det bra med korv och pinnbröd vid grillplatsen intill. 


Utflykten var en del av det tvåspråkiga projektet Vår gemensamma vardag. Karleby 4H och Kälviän 4H-yhdistys har under två år arrangerat gemensamma träffar över språkgränserna.


Text: Pia Granvik foton: Pia Granvik o Lena Nylund

68068_t.jpg

Sportlovsklubben i Malax

I Malax hade vi sportlovsklubb i dagarna tre. Dagarna fylldes av olika aktiviteter, så det skulle finnas något för var och en.Läs mera »
67758_t.jpg

På resa till Tanzanias 4H

I juli 2018 åkte Linnea Lindqvist från Pargas på studiebesök till härliga färggranna Tanzania för att lära sig om 4H verksamheten där. Ett fint minne för livet och många nya lärdomar.Läs mera »
66743_t.jpg

Julen är pysslarnas högtid

Varje år ordnar Ålands 4H några kurser inför jul. I år har vi bundit kransar och fixat julgodis tillsammans med våra medlemmar. Kurserna är populära och blir snabbt fullbokade!Läs mera »
65344_t.jpg

På IFYE-utbyte i Schweiz

Mira tog vara på chansen och åkte på 4H:s ungdomsutbyte till Schweiz. Det blev en oförglömlig resa med många fina minnen.Läs mera »
65456_t.jpg

Uttagningstävlingar i traktorprecision hölls i Närpes

Halv åtta på morgonen svänger en bil in på ishallens parkering i Närpes, och en kvinna lastar ur tegelstenar och elrör. Två små barn vandrar förbi med sin mamma och ropar glatt: Mamma mamma idag kommer traktorn!Läs mera »
64371_t.jpg

4H:arna på Kimitoön odlar jättelök

I Kimitoöns 4H har vi som tradition att odla jättelök. Det är en tävling där man ser vem som får den största löken då det är dags att skörda den på sensommaren.Läs mera »
63577_t.jpg

Skytte och bygge av minkfällor på jakt- och viltvårdsdag i Lappträsk

Söndagen den 15 april ordnade Östnylands 4H en jakt- och viltvårdskurs för ungdomar på skjutbanan i Pockar.Läs mera »
60661_t.jpg

Sommaräventyr - Nordiskt 4H-läger i Norge

Ett gäng med glada finlandssvenska 4H:are åkte i somras på det stora nordiska 4H-lägret till Norge. Sandra, Olivia och Julia berättar om sin lägervecka.Läs mera »
59639_t.jpg

Botnia 4H utsåg årets Beachkockar

Beachkockarnas premiär hölls en solig fredagkväll i juni på simstranden i Nedervetil. Idén till evenemanget var barnens.Läs mera »